George Maas te gast bij Matthijs van Nieuwkerk in Dewerelddraaitdoor.

hh

Share

georgemaas@xs4all.nl

0654226381

NIEUWS

 

George Maas op Televisie

 

ita duits spaans eng
"Zijn gelijkgekleden door de jaren in een broer - zusrelatie beland? En zo ja, zorgt unisex kleding dan voor het verdwijnen van seks of omgekeerd? Ik wil niemand zo op zijn uiterlijk beoordelen. Elk koppel is anders. Cabaretier Youp van 't Hek heeft het in zijn laatste eindejaarsconferance over gelijkgekleden als aseksuele windjack-dragende rugzakmensen genoemd. Hij denkt dat partners het niet meer doen, als ze zoveel op elkaar lijken.
Wel, dat weet ik nog zo net niet. Gelijkgekleden worden snel neerbuigend bekeken als identiteitsloze wezens die alles samen doen en niks kunnen beslissen op eigen houtje. Een soort mislukte tweeling. Niet door mij. Na jaren van obervatie lijken het mij juist geen kuddedieren. Zo'n radicale kledingkeuze is een kwestie van durven. Je moet de blikken op straat aankunnen. Het is makkelijk in de illusie te leven dat je uniek bent. S' morgens besluiten hetzelfde te dragen, dát is je nek uitsteken. Ergens willen ze juist opvallen en uit de grijsgeklede massa springen".

 

Sinds begin 2007 fotografeer ik ze. Gelijkgekleden. Geen werknemers met uniformen, geen Teams en geen tweelingen...! Het dragen van precies dezelfde rompbekleding is een minimum voorwaarde. Ik fotografeer ze terwijl ze nietsvermoedend over straat lopen of poserend. Bijna altijd stel ik ze de vraag waarom ze dezelfde jas, trui, T-shirt, Body-warmer, trainingspak of vest dragen. Dat vind ik belangrijk en maakt deze vorm van straatfotografie informatiever dan het vrijblijvend registreren van mensen in de openbare ruimte. De gefotografeerde stellen komen uit de hele wereld. Het is dus niet een Nederlands fenomeen maar Internationaal.

 

 

 

 

 

 "Fascinating project...!" According to Martin Parr.
"Derde plaats best bekeken fotoreeksen Volkskrant.nl"
"Twee zielen onder één windjack" Het Laatste Nieuws.
"Fashion no-no par excellence" The Guardian.
"Proprio come le carte da poker ascala 40" La Repubblica.
"Twee zielen, één jas"Leeuwarder Courant.
"Uit het leven gegrepen" Focus Magazine.
"Dappere mensen met een radicale kledingkeuze" Het Parool.
"Lookalike Babyboomers" New Zealand Harold.
" 街上那些穿着一样衣服的人们更多照片" Photofans China

George Maas on Television

www.georgemaas.com

scroll naar beneden voor meer foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

I
 
 
 
 
 
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,opgeslagen in een gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm , hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of op enige andere manier, zonder schriftelijke toestemming. Nederlands Auteursrecht is hierop van toepassing.lCopyright - Concept © George Maaslllll

 

 
 

Het boek Gelijkgekleed wordt op donderdag 24 oktober in Amsterdam gepresenteerd bij Athenaeum boekhandel. Adres: Spui 14-16. U bent van harte welkom van 18.00 tot 19.30 uur. Prijs 19,95 euro. Formaat: 17x24 cm. (staand) Omvang 192 pagina's. Vormgeving René Put. Het boek is ook te bestellen bij de webshop op

http://www.lecturisbooks.nl/nl/webwinkel/gelijkgekleed/43621

 
Share NIEUWS

georgemaas@xs4all.nl

0654226381

ita duits spaans eng
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e="text/javascript"></script>
<!-- End Motigo Webstats counter code -->